onsdag 31 oktober 2012

Hur jävla sjukt är detta?

Första artikeln nedan handlar om att regeringen via underorganisationer dömer Jimmy Johansson till fängelse för att hans åsikter/påstående om staten/tjänstemän "inte stämmer" enligt staten/regeringen.

Den andra artikeln handlar om Kenneth Hansson som greps och anklagades av polisen för att ha begått brott, och ingen polis eller åklagare blev åtalad för "falsk tillvitelse" mot Kenneth Hansson.

- Lever vi en en demokrati när Du fängslas för att du påstår att regeringen/staten begått brott?

- År inte det sådant som "bara" händer i Iran, Vietnam, Turkiet och i andra bananrepubliker?


FASCISTISK OLAGLIG DOM MOT SVENSK MEDBORGARE JIMMY JOHANSSON


Organiserade grovt kriminella tjänstemän har avkunnat en dom mot enskild som kan liknas vid sådana domar som avkunnas i diktaturer. Jimmy Johansson har dömts utav brottslingar vilka förbjudit Sveriges medborgare att påstå att statens tjänstemän är brottslingar och begår kriminella handlingar. Svenska folket och demokratin hotas och nonchaleras utav åklagare Annika Lille/Barbro Brännlund/Rickard Wahlqvist, polis Bo Jansson, domare Mats Torgils, hovrättslagmannen Monika Sörbom, hovrättsrådet Daniel Thorsell, referent, och tf. hovrättsassessorn Veronica Widell Edlund samt nämndemännen Berith Carlsson, Jan Bergqvist, Håkan Nohrén, Bo A Johansson och Eva Britt Karlsson.


HÄNDELSEN
En 35-årig man från Smedjebackens kommun har dömts till två månaders fängelse för falsk tillvitelse. Mannen har anklagat en polisman för att utan tillstånd ha gjort en husrannsakan i hans bil och där letat efter registreringsbevis i handskfacket. Men Falu tingsrätt har funnit att det inte är sant, det som 35-åringen uppgett, och det har alltså resulterat i två månaders fängelse. 35-åringen avtjänar för närvarande ett fängelsestraff för ett annat brott.


Åklagare Rickard Wahlqvist_Diktatur_Fascist_Dom_Falsk Tillvitelse_Jimmy Johansson_Politiskt fånge
Svea Hovrätt Dom_Diktatur_Monika Sörbom_ Daniel Thorsell







Jävig nämndeman/domare Håkan Nohrén. Han gillar Polismyndigheten.

Klart jäv av domaren Håkan Nohrén i Falun.

Anmälde polisen för tjänstefel

Enligt åklagare Malin Granström var det vittnesuppgifter som gjorde att polisen grep Kenneth Hansson i Slottsparken.

Publicerad 31 oktober 2012


Kenneth Hansson hade åtminstone förväntat sig ett tack för att han gjorde vad varje Landskronit bör när han larmade om brand på Slottscaféet. I stället blev han gripen av polis.

Landskrona. – Det har funnits andra personer i parken också, men vittnen hade sett honom uppföra sig på ett suspekt sätt, säger hon.
Han har själv berättat att han försökte släcka elden, men att han insåg att han inte skulle lyckas och därför ringde 112.
Hans kläder skickades till Statens kriminaltekniska laboratorium för analys, under tiden som Kenneth Hansson var fortsatt misstänkt. Kläderna fick han tillbaka först flera veckor senare.
Beskedet om att han inte längre är misstänkt nådde honom för ett par dagar sedan. Förundersökningen är nerlagd eftersom det inte går att bevisa att han har gjort sig skyldig till brott.
Kenneth Hansson upplever att myndigheterna har frihetsberövat honom på felaktiga grunder. Han gjorde därför en polisanmälan om tjänstefel. När den nådde Åklagarmyndighetens riksenhet för polismål omrubricerades den till olaga frihetsberövande. Tre dagar efter att han gjorde anmälan beslutade chefsåklagare Christer Ekelund att inte inleda förundersökning.
– Jag tittar på ingångsvärdena hos polisen. De gör en bedömning på plats utifrån de uppgifter de har. Med facit i hand kan det visa sig att han inte alls är skyldig, men i det här fallet finns ingen anledning att bedöma att poliserna har begått brott med de uppgifter de hade där och då, säger han.
Christer Ekelund säger att det förekommer anmälningar om liknande händelser då och då, liksom det förekommer anmälningar om personer som är misstänkta men aldrig blir åtalade.
– Det är skillnad om polisen griper någon för ett brott som man inte får gripa någon för eller om man omhändertar någon för berusning när personen egentligen inte är särskilt berusad och det är andra skäl som ligger bakom frihetsberövandet. Då kan bedömningen ha varit så felaktig att det kan handla om tjänstefel eller olaga frihetsberövande.
Men annars, menar han, har polisen visst spelrum att gripa personer som sedan visar sig vara oskyldiga. Och personerna får finna sig i det. Har de varit anhållna minst 24 timmar kan de söka ersättning hos Justitiekanslern. Så länge var inte Kenneth Hansson anhållen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar