onsdag 18 april 2012

Poliser Tomas Åslund och Ulf Viklund åtalas efter festen i Storhogna

Storhogna 2012-04-18.

Vinterns polisfest i Storhogna urartade.
Polischefer Ulf Wiklund och Tomas Åslund smekte och nöp polis Karin Lindberg i stjärten. På onsdagen kom beskedet att båda cheferna åtalas för sexuellt ofredande. Det meddelade Pär Lindell, åklagare vid enheten för internmål, vid lunchtid på onsdagen. Ofredandet har skett under Sundsvallspolisens arbetsplatsträff i Storhogna i januari. Enligt Lindberg hade en av de åtalade polischeferna betett sig märkligt redan vid middagen. Karin Lindberg hade noterat hur polischefen sökte kroppskontakt med alla han hälsade på. När polischefen först hade hälsat på Lindberg hade hon reagerat på hur länge han höll kvar greppet om hennes arm.

Men det var några timmar senare som själva ofredandet ska ha ägt rum. Då var festen förflyttad till en lokal med dansgolv och bar. Lindberg upplevde polischefen som berusad när han efter ett tag bjöd upp henne till en dans. Men hon påtalade att mannen var onykter och vände sig därefter mot baren igen. Då kände hon hur mannen smekte och klappade henne på stjärten. När hon slog bort handen och sedan vände sig om för att konfrontera polischefen ursäktade han sig. Han förklarade bland annat att han trodde att det var hans fru han smekte. Karin Lindberg släppte så småningom händelsen. Men det dröjde inte länge innan nästa polischef kom fram till baren.

Även han smekte och nöp Lindberg i rumpan. Hon svor då till men när hon vände sig om var han redan på väg därifrån. Båda polischeferna har i förhör sagt att det inte varit deras mening att kränka den kvinnliga polisen. De säger sig ha vidrört Karin Lindbergs rumpa av misstag.


Ironi (bilden ovan).





Förhör med polis Tomas Åslund (PDF).


Förhör med polis Ulf Wiklund (PDF).


Förhör med polis Karin Lindberg (PDF).

0 kommentarer:

Skicka en kommentar