söndag 18 mars 2012

Massmördarna Ian och Lucas Lundin säger att dom ej blivit kallade till förhör

Bröderna Lundin svarar på kritiken

Ian Lundin, vd för Lundin Oil. 
Lukas Lundin.
 
Aftonbladet har i en lång reportageserie "granskat" Lundin Oil och deras verksamhet.
I dag skriver bröderna Lundin om granskningen på DN Debatt.
– De anklagelser som Aftonbladet och vissa andra riktat mot oss är helt enkelt ogrundade och orättvisa, skriver Ian och Lukas Lundin.
Bröderna Lundin, söner till företagets grundare Adolf H Lundin, skriver i debattartikeln att de förstår vikten av medial granskning.
– Vi är öppna för kritik, och det är möjligt att vi har begått misstag under årens lopp.
De skriver att de gärna medger att en central del av Aftonbladets uppgifter är korrekta, när det gäller att företag inom Lundin Oil verkar i länder utan demokratiska system.
– Man kan till och med kalla en hel del av dem för diktaturer. Det är dock inget vi någonsin kommer att be om ursäkt för, tvärtom.

Välkomnar förundersökningen

Ian och Lukas Lundin anser att företagets verksamhet är en del av en utvecklingsprocess för människorna i Etiopien, Sudan och Demokratiska Republiken Kongo.
– Vi har självklart mött svåra situationer, som vi gjorde i Sudan då Lundin Petroleum var verksamt där, men hellre än att överge regionen har vi alltid framhärdat och samverkat med de samhällen i vilka vi verkar för att förbättra situationen, varvid vi har insisterat på fredliga lösningar för att vi ska kunna bedriva vår verksamhet.
De skriver också att de är medvetna om den internationella åklagarkammarens förundersökning.
Vi välkomnar en sådan undersökning. Hittills har vi själva, eller andra anställda inom Lundingruppen, inte blivit kallade till några förhör eller intervjuer – men ser fram emot att samarbeta fullt ut om vi blir tillfrågade att göra så.

NEDAN SER NI ATT BRÖDERNA LUNDIN HAR KONTAKTER I SVERIGES REGERING SOM SKYDDAR MASSMÖRDARNA. FÖRUTOM DETTA SÅ ÄR ÅKLAGARE MAGNUS ELVING KÄND SOM EN GROVT KRIMINELL OCH SYNNERLIGEN KORRUPT ÅKLAGARE. ELVING LÄT SIG STYRAS AV SOCIALDEMOKRATEN THOMAS BODSTRÖM DÅ ELVING SAMT BROTTSLINGEN, KATARINA JOHANSSON-WELIN, HANDLADE UTREDNINGEN7ÅTALET MOT POLIS OLLE LILJEGREN.

 Ovan ser Ni att Lundin Oil kontaktar Sveriges regering efter att Lundin läst bloggens artikel om Lundin och Sudan.


Åklagare Magnus Elving (påstår sig utreda Lundin och Carl Bildt ang. Sudan) och kollegan Katarina Johansson-Welin lät sig styras av Thomas Bodström år 2004/2005 för att mörka polisens vapenhandel till Sveriges gäng, och skydda polischefer Leif Jennekvist, Ali Lindholm, Sten Heckscher m.fl.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar