torsdag 3 november 2011

Sverigedemokraten Kent Ekeroths mamma dömd till fängelse








 



År 2008 dömdes invandraren från Kazakstan, Janina Kazarina-Ekeroth, till 10 månaders fängelse för grova skattebrott. Janina är mor till SD:s Kent Ekeroth som nyligen befann sig i Malmö klagandes på invandrare som begår brott.

Publicerad 3 april 2008.

Trots att Lundaläkaren Janina Ekeroth av hovrätten dömts till närings-förbud fortsätter hon att ta emot patienter. På hemsidan anges att hon har lediga tider under fyra dagar i maj.

LUND. Hovrätten dömde i måndags Lundaläkaren Janina Ekeroth som driver Ultraljudkliniken i Lund AB till fängelse i tio månader för grovt skattebrott. Från och med samma dag har hon också näringsförbud.
Under hur lång tid näringsförbudet ska gälla anges inte i domen. ”Eftersom Janina Ekeroth enligt egen uppgift upphört med att bedriva näringsverksamhet saknas anledning att fastställa någon tid för avveckling av verksamheten”, skriver hovrätten i sitt domslut. Men går man in på företagets hemsida står ingenting om att verksamheten har upphört. Tvärtom uppmanas nya patienter att boka in sig. Den 6, 7, 8 och 9 maj finns enligt hemsidan lediga tider. Janina Ekeroth befinner sig enligt egen uppgift på semester utomlands till den 5 april. Verksamheten ska enligt hemsidan återupptas den 5 maj.

Pengarna gömdes på hemligt konto – nu döms läkaren till fängelse.


Publicerad 1 april 2008
Läkaren Janina Ekeroth lät bli att betala 1,1 miljoner kronor i skatt. Med hjälp av dubbla konton och kontanter på kliniken dolde hon patientavgifter och arvoden. Nu döms hon till fängelse av hovrätten.

LUND. Mottagningen Ultraljud Klinik i Lund AB fastnade 2004 i en av Skatteverkets rutinkontroller av läkarmottagningar som Region Skåne hade avtal med. Och man upptäckte stora odeklarerade summor. Under flera år hade ägaren och läkaren Janina Ekeroth stoppat såväl patientavgifter som ersättningar från regionen i egen ficka, utan att deklarera dem. Sammanlagt lät hon bli att betala drygt 1,1 miljoner kronor i skatt, enligt granskningen. Grovt skattebrott, grovt försvårande av skattekontroll och grovt bokföringsbrott, anser hovrätten och dömde henne i måndags till tio månaders fängelse och fem års näringsförbud. I hovrätten säger läkaren att minst hälften av alla patienter inte betalade sina avgifter men att det var en sådan liten del av verksamheten att hon inte begärde in pengarna. Märkligt, resonerar hovrätten, eftersom det torde ligga i patientens eget intresse att betala avgiften för att på så sätt fortare nå högkostnadsskyddet. Men Janina Ekeroth berättar också att hon för de pengar hon faktiskt fick av patienterna har betalat för hantverkare för ”så kallad svart trädgårdsmästar- och reparationsarbete” på kliniken. Pengarna förvarades kontant på kliniken.

När hon blev remissläkare 2002, vilket innebär att läkaren får ersättning för patienter som skickas på remiss direkt från regionen, öppnade hon ett nytt konto där de pengarna sattes in. Förklaringen hon ger till hovrätten var att hon inte ville ha så mycket pengar kopplade till sitt Visakort. Men kontot hölls hemligt för hennes bokförare. På grund av glömska, enligt läkaren. Men hovrätten resonerar annorlunda: ”... det ger enligt hovrättens uppfattning en mycket klar fingervisning om vilka avsikter Janina Ekeroth har haft med de åtgärder hon har vidtagit” skriver man i domen.

Läs domen här.





Kent Ekeroth ljuger om att hans mamma Janina Kazarina betalar skatt.

8 kommentarer:

  1. Janina Ekeroth
    Kung Oskars väg 1 lgh 1302
    222 40 Lund

    SvaraRadera
  2. Janina Kazarina-Ekeroths tidigare adress, Sysslomansg 12
    302 50 Halmstad

    SvaraRadera
  3. Glenn Robert Ekeroth
    Kilian Zollsgatan 11 B lgh 1101
    217 56 Malmö

    SvaraRadera
  4. Ted Mikael Ekeroth
    Möllevångsvägen 10 B lgh 1102
    222 40 Lund

    SvaraRadera
  5. Lars Yngve Lennart Ekeroth

    Födelsedatum: 1940-05-23
    Avliden: 2002-04-14
    Gravsattdatum: 2002-06-05
    Ort: Martin Luther

    Kyrkogård: Söndrum Kyrkogård

    SvaraRadera
  6. Janina Ekeroth har även åkt på en rad resor på bolagets bekostnad, däribland en resa till USA för 75000 kronor. Hon har också åkt till Polen för att hon behövde en ”intensiv rehabilitering” för en diagnos hon ställt på sig själv. Men enligt skattemyndigheten handlar det om rekreationsresor som inte är avdragsgilla.

    Sonen, som tillfälligt anlitats som ansvarig för reklam och PR, fick åka på filmfestival i Spanien. Tanken var att han skulle insupa kunskap för att senare producera en informationsfilm om Ultraljudkliniken.

    Men eftersom filmfestivalens fokus låg på skräck och fantasy, konstaterar skattekontoret att resan är att betrakta som rekreation och inget annat.

    Men inte heller där slutar anklagelserna. Janina Ekeroth har inte betalat en krona i fastighetsskatt för sin klinik i Lund.

    teraz moderaci zniosa ten podatek, pospieszyla sie...

    Orsaken är att hon redovisat kliniken som en skattebefriad specialbyggnad. Men eftersom fastigheten har tre våningar, varav andra och tredje plan är inrett för bostadsändamål, har skattekontoret i Lund bedömt att endast 130 av 540 kvm används för läkarverksamhet. Fastigheten är därför ett småhus som ska beskattas därefter.


    59-åriga Janina Ekeroth skyller på okunskap, missförstånd, stress, oerhörd arbetsbörda, hög ålder och oro för arbetet, familjen, barnen och ålderdomen. Det är därför hon undanhållit över två miljoner kronor i skattepliktig inkomst.

    SvaraRadera
  7. Riksdagen (195.67.88.219) [IP Address]
    Sweden Hägersten, Stockholms Lan, Sweden

    www.google.com/url?
    22 Oct 2012 13:08:12
    corruptiosweden.blogspot.se/2011/11/sverigedemokraten-kent-ekeroths-mamma.html

    SvaraRadera
  8. Sundsvalls Tidning (194.71.31.4) [Label IP Address]
    Sweden Kvissleby, Vasternorrlands Lan, Sweden

    13 Nov 2012 09:24:43
    corruptiosweden.blogspot.se/2011/11/sverigedemokraten-kent-ekeroths-mamma.html

    SvaraRadera